Dear visitor! You are using an outdated browser and unfortunately some features might be broken and really affect your experience on our site. We strongly suggest you get a modern browser. For example Google Chrome or Mozilla Firefox. It is not only about cool effects and features but instead about security! Modern browsers protect Your surfing and make sure Your personal details do not go flying around. Trust us, modern browsers are also much much faster. You will not dissapoint! See you soon!
Le Lys
2014

photographic installation, space divided by a partition wall, sloped floor,
two transparencies in lightboxes, both 173 × 148 cm

The viewer enters a completely darkened space in which s/he encounters a dimly lit lightbox depicting a sculpture. The position of the image/sculpture in relation to the viewer’s movement suggests the possibility of encountering the sculpture face-to-face behind the partition wall, but instead the sculpture has turned it’s back to the viewer. The floor leading up to the second image is sloped faintly upwards so that the beholder feels both physical and pictorial resistance in trying to approach the sculpture.

Installation view, Tartu Art Museum, 2014. Photo: Anu Vahtra
Installation view, Tartu Art Museum, 2014. Photo: Anu Vahtra
Installation view, Tartu Art Museum, 2014. Photo: Anu Vahtra
Le Lys(1), transparency in lightbox, 173 × 148 cm
Le Lys(2), transparency in lightbox, 173 × 148 cm
01 / 05